All About Photography

warehousephoto.com
Bookmark and Share
HOME PAGE
Product Photography Service
Articles about Photography
Photo Instruction
Photo Software
   
B&H Photo - Video - Pro Audio
  Products
Audio Professional
Batteries
More Batteries
Binoculars & Scopes
Cameras & Photo Gear
Computers
Darkroom
Digital Photography
Film, Tapes & Media
Home Entertainment
Lighting & Studio
Portable Entertainment
Projection & Viewing
Surveillance
Underwater Equipment
Video Consumer
Video Professional
Used Store
   
 

 

SLIDE PROJECTOR QUIZ

Courtesy of: Walter S. Moffat
E. Leitz, Inc.
Rockleigh, New Jersey 07647

1."Keystoning" is:
a) Completing a link from the projector's remote cord to the projector
b) A trapezoidal image
c) Resistance caused by corrosion or oxidation at contacts for the remote cord

2. Screen size should be determined by:
a) Focal length of projection lens
b) Size of room
c) Size of audience
d) All of the above

3. Lenticules are:
a) Out of focus areas in the corner of the projected image
b) Glass beads
c) Vertical screen ridges, which act as lenses

4. How does one eliminate keystoning?
a) Raise projector level so slide and screen are parallel
b) Tilt your projector level
c) Clean the contacts with alcohol

5. Which screen surface gives the widest viewing angle?
a) Glass bead
b) Silver lenticular
c) Matte white

6. Which screen can (if improperly used) give a shimmering effect?
a) Glass bead
b) Silver lenticular
c) Matte white

7. Which screen is the brightest?
a) Glass bead
b) Silver lenticular
c) Matte white

8. If you have a 40"X40" screen, you should NOT change
screen sizes if you are:
a) Projecting in the Astrodome
b) Projecting in a small living room
c) Projecting in a class room

9. If you are unable to take more than one projection lens
with you, and are projecting in various locations, you
should carry a:
a) 120mm projection lens
b) 60mm projection lens
c) zoom projection lens

10. Slides mounted in glass should be projected with:
a) Flat field projection lenses
b) Curved field projection lenses
c) Catadioptric projection lenses

11. If you are projecting a horizontal format 35mm slide, and
the image is 7.5 feet long, the nearest spectators
should be no closer to the screen than about:

a) 20 feet
b) 15 feet
c) 10 feet
d) 5 feet


ANSWERS
1.b) 2.d) 3.c) 4.a) 5.c) 6.b) 7.c) 8.b) 9.c) 10.a) 11.c)
 

Get Smart Products


   
 

All About Photography - Home - Articles - Instruction - Contact Us - Submit Your Article



Please address any comments or suggestions to:Bruce Gibson
©
2009